Infografik_-_Styrk_din_forretning_-_sæt_vegansk_mad_på_café-kortet2

I Danmark lever hele 140.000 forbrugere (svarende til 2,5%) vegetarisk. Blandt de 18 -34 årige er hele 5,2 %, hoppet med på den grønne bølge*. De veganske og vegetariske forbrugere gæster helt sikkert også din café, og de bliver med garanti flere og flere.

Det betyder, at du som caféejer må tage de vegetariske ønsker og behov seriøst. Der hviler nemlig et stort forretningsmæssigt potentiale i at hoppe med på bølgen og give dine grønne gæster store, grønne spiseoplevelser. Vi giver her vores vigtigste råd til dig, som vil tiltrække og imponere flere veganske gæster i din café.

Hent magasinet Grønne Løft, hvor du får viden om, hvordan tre tiltag kan gøre dit køkken mere bæredygtigt og styrke din forretning.

 

 

#1 Skab en grøn profil

I mange byer uden for København og Aarhus findes kun et fåtal veganske spisesteder, der dyrker det plantebaserede køkken - hvis nogen overhovedet. Derfor kan der være en stor forretningsmæssig gevinst for netop din café i at blive kendt og anerkendt for de grønne serveringer. 

Det betyder ikke, at du behøver at gå all-in som et vegansk spisested. Du skal blot lytte til dine café-gæster, og når efterspørgsel efter plantebaserede måltider opstår, er det på tide at sætte de velsmagende og veltilberedte grøntsagsretter på menuen.

 

#2 Servér efter sæsonerne

En nem måde at komme i gang med det veganske køkken er at udvælge en eller to signatur-grøntsagsretter. Udvælg et par  sæsonaktuel grøntsager, og byg retten op omkring dem.  

Brug gerne alternative tilberedningsmetoder eller sammensæt grøntsagen med råvarer, som dine gæster ikke selv kunne have fundet på. På den måde får du det bedste ud af råvaren og ophøjer simple grøntsager såsom gulerødder, rødbeder og knoldselleri til overraskende oplevelser.  

 

#3 Enkelthed er nøglen til succes

En sikker vej til grøn success er at gøre rejsen enkel for dig selv og dit køkkenteam. Det handler om at begrænse sig, prioritere sin tid rigtigt og vælge kvalitet frem for kvantitet. 

Når du vælger at fokusere på enkelte veganske retter, så bliver du rigtig god til det. Så god, at din plantebaserede sandwich kan måle sig med byens mest kødfyldte af slagsen. Og det er lige præcis det, som er finten, hvis du skal tiltrække veganske gæster.

Når du først har skabt ét plantebaseret måltid, som slår benene væk under dine café-gæster, så breder budskabet sig. På den måde bliver din café stedet, hvor de veganske og vegetariske forbrugere søger hen, når de skal ud og spise. 

Hent magasinet Grønne Løft, hvor du får viden om, hvordan tre tiltag kan gøre dit køkken mere bæredygtigt og styrke din forretning.

 

Mangler du mere inspiration til plantebaserede retter?

Gå til vores opskrifts-univers.

Kilde: Statistik om vegetarisk levevis i Danmark, 2019