Stort set alle kantiner i Danmark har længe gjort en dyd ud af at servere en lækker frokostbuffet.  En god frokostbuffet er ofte en vigtig del af arbejdsdagen, den kan varieres i det uendelige, og der er altid noget for enhver.

Nu skal vi tænke anderledes - lysten til buffet-mad er for en stund væk, men vi vil stadig rigtig gerne have et lækkert frokostmåltid.  Derfor er det vigtigere end nogensinde før at tænke kreativt, afprøve nye serveringsformer og spore sig ind på hvilke retter, der egner sig til fx portionsanretning.

Netop nu har mange kantiner åbnet op for et mindre antal gæster end normalt. Dermed er der en smule mere ro på, og du kan bedre overveje hvilke alternativer til buffeten, der er værd at afprøve, inden alle kunderne vender tilbage. 

 

Bente Simonsen, kantine-ekspert hos Schulstad Bakery Solutions

Her er Bentes tre bud på alternative kantinefrokoster:

 

#1 Dagens menu som cafeteria-servering

Vi kan formentlig alle huske den gode gammeldags cafeteria-serveringsform; du henter en bakke, du stiller dig i kø og tager bestik af dagens menu, du fortæller køkkenpersonalet, hvad du gerne vil have på din tallerknen, og de øser op. 

Måske er det lige nu, at netop den serveringsform skal genopfriskes og tilpasses myndighedernes retningslinjer eksempelvis ifht et max-antal personer i køen.

  • Fordele: Fastholde varierede menu af både varme og kolde retter.
  • Ulemper: Tidskrævende for køkkenpersonalet, køen bliver hurtig længere end tilsigtet.

 

#2 Portionsanrettede serveringer fx tapas, sandwich eller salater

Når du portionsanretter serveringer, har du mulighed for at gøre lidt ekstra ud af pynt/anretning og sammensætning af de enkelte småretter. Samtidig giver du dine gæster mulighed for at prøve noget nyt - DU har gjort det let at få en perfekt smagsbalanceret frokost. Både tapas, sandwich og salater kan varieres i det uendelige, så det behøver bestemt ikke at være kedeligt. 

  • Fordele: Småretter er en fryd for øjet, og dine kunder nudges til at prøve noget nyt. Samtidig kan alt forberedes på forhånd
  • Ulemper: Pladskrævende, de mange platter skal naturligvis opbevares på køl, indtil de serveres. Samtidig kræver det et ekstrabudget til indkøb af (dyr) engangsservice.

 

#3 Frokost to-go / udbringning 

En to-go frokost-løsning kan være en særlig populær og velvalgt serveringsform netop nu - eventuelt som supplement til en af de øvrige serveringsformer. 

Mange kantiner er ikke store nok til at alle gæster kan være i kantinen på samme tid. Andre kunder har måske slet ikke mulighed for eller lyst til at bevæge sig væk fra arbejdspladsen.

Derfor er det både en god service og en måde at fastholde kunderne på, når du tilbyder enten to-go eller endda at levere frokosten ud til den  enkelte medarbejder.

  • Fordele: Du fastholder dine kunder, og yder en god ekstra service overfor dem.
  • Ulemper: Udbringning af mad er tidskrævende, og kræver indkøb af (dyr) engangsemballage

 

Kan vi hjælpe dig igang?

Bente og hendes kollegaer står klar med masser af gode råd og viden om kantinedrift.

Book et uforpligtende møde og få værdifuld sparring, når det passer dig. DU bestemmer, om I skal mødes fysisk eller holde et video/telefonmøde.

distrikschefer2020