Her er Bentes tre bud på alternative kantinefrokoster:
#1 Dagens menu som cafeteria-servering
Vi kan formentlig alle huske den gode gammeldags cafeteria-serveringsform; du henter en bakke, du stiller dig i kø og tager bestik af dagens menu, du fortæller køkkenpersonalet, hvad du gerne vil have på din tallerknen, og de øser op.
Måske er det lige nu, at netop den serveringsform skal genopfriskes og tilpasses myndighedernes retningslinjer eksempelvis ifht et max-antal personer i køen.
- Fordele: Fastholde varierede menu af både varme og kolde retter.
- Ulemper: Tidskrævende for køkkenpersonalet, køen bliver hurtig længere end tilsigtet.
#2 Portionsanrettede serveringer fx tapas, sandwich eller salater
Når du portionsanretter serveringer, har du mulighed for at gøre lidt ekstra ud af pynt/anretning og sammensætning af de enkelte småretter. Samtidig giver du dine gæster mulighed for at prøve noget nyt - DU har gjort det let at få en perfekt smagsbalanceret frokost. Både tapas, sandwich og salater kan varieres i det uendelige, så det behøver bestemt ikke at være kedeligt.
- Fordele: Småretter er en fryd for øjet, og dine kunder nudges til at prøve noget nyt. Samtidig kan alt forberedes på forhånd
- Ulemper: Pladskrævende, de mange platter skal naturligvis opbevares på køl, indtil de serveres. Samtidig kræver det et ekstrabudget til indkøb af (dyr) engangsservice.
#3 Frokost to-go / udbringning
En to-go frokost-løsning kan være en særlig populær og velvalgt serveringsform netop nu - eventuelt som supplement til en af de øvrige serveringsformer.
Mange kantiner er ikke store nok til at alle gæster kan være i kantinen på samme tid. Andre kunder har måske slet ikke mulighed for eller lyst til at bevæge sig væk fra arbejdspladsen.
Derfor er det både en god service og en måde at fastholde kunderne på, når du tilbyder enten to-go eller endda at levere frokosten ud til den enkelte medarbejder.
- Fordele: Du fastholder dine kunder, og yder en god ekstra service overfor dem.
- Ulemper: Udbringning af mad er tidskrævende, og kræver indkøb af (dyr) engangsemballage
Kan vi hjælpe dig igang?
Bente og hendes kollegaer står klar med masser af gode råd og viden om kantinedrift.
Book et uforpligtende møde og få værdifuld sparring, når det passer dig. DU bestemmer, om I skal mødes fysisk eller holde et video/telefonmøde.
