2 min. læsetid

Den nye buffet - hygiejnisk og tryg at gå til

             

Vi danskere elsker at tage for os af retterne fra en indbydende buffet - uanset om sulten melder sig morgen, middag eller aften. Men anno 2021 er en populær buffet ikke kun indbydende og lækker, den skal også overholde alle restriktioner, så dine gæster føler sig trygge. I samarbejde med kok, Rasmus Bundgaard, har vi samlet vores bedste tips til hvordan du kan gøre buffeten tryg at gå til.

Buffet_bemandet_1140x400

Bemandet buffet

Buffet_portions_1140x400

Buffet - to stay or to go

Buffet_bræt_1140x400

Bræt-buffet

3 måder at skabe tryghed i buffeten på:

👉#1 Bemandet buffet

👉#2 Portions-buffet

👉#3 Bræt-buffet

#1 Bemandet buffet

Sæt personalet bag buffeten og skab kontakt mellem køkkenet og gæsterne samtidig med, at der holdes behørig afstand. Gæsterne kan spørge til retter og råvarer, og se lækkerier fra både det salte og søde køkken blive til. På morgen-/brunch-buffeten kan du friste med salte eller søde vafler, omeletter, spejlæg eller frittata.

SBS Buffet - Bemandet LOW

#2 Portions-buffet

I en tid, hvor så få som muligt skal røre ved maden, er portionsanretningerne geniale. Langt de fleste serveringer kan anrettes småt og flot. Hvis du portionsanretter, er det også nemmere for dig at undgå overproduktion.

SBS Buffet - Portion LOW

#3 Bræt-buffet

At anrette dine serveringer på tallerken eller bræt er både ekstra lækkert og indbydende, når blot du tilpasser dine serveringer hertil.

Undgå fx at maden står for tæt, brug hellere et større bræt/tallerken. Du kan også overveje at anrette noget separat fx. i små støbejernsgryder eller som to anretninger, en med det kolde og en med det varme. På den måde føler gæsterne, at de får mere for pengene, og maden holder sig også nemmere varm og frisk.

En god måde at holde maden adskilt på er at fræse huller i brættet, så dine glas og skåle står stabilt og adskilt.

SBS Buffet - Bræt LOW

Tip_fra_kokken_229x229"Husk hellere få, lækre retter af gode råvarer fremfor en masse fyld"

Kok, Rasmus Bundgaard 

 

Rasmus Bundgaards bedste buffet tips:

💪Vær tro mod dit udtryk

Små glas, flasker, kurve eller lækker engangsemballage fås i mange former og stilarter. Jo mere bevidst du skaber en stil, des mere indbydende tager buffeten sig ud.

Tænk også over, hvordan du opnår en overskuelig buffet, hvor hver servering kommer til sin ret.

💪Imødekom flere behov

Overvej at tilbyde en fleksibel buffet. Arbejder du eksempelvis mest med en morgen-/brunch buffet så tilbyd både to-stay or to-go

Lav også gerne en tydelig opdeling på buffeten. Engangsemballagen og servietterne lægges fx ved siden af to-go udvalget.
De gæster, der sætter sig ned, kan til gengæld forkæles med et lækkert udvalg af små serveringer i glas eller stentøj.


💪Hold fokus på madspild

De små portionsanretninger mindsker køkkenets spild, både fordi du nemmere undgår at overproducere, og du undgår at gæsterne overfylder tallerkenen.

Brug små poser til brød, så gæsterne får mulighed for at tage det brød med, de ikke får spist ved bordet.

Gratis prøvekasse

Vil du også sætte fokus på den gode (morgen)buffet?

Vores fagkonsulenter står klar med en gratis prøvekasse til dig, der genre vil forny dit morgensortiment.

Bestil din gratis prøvekasse med morgenbrød