Sådan sparer du tid i køkkenet med mindre arbejdskraft til rådighed

Løber du og dine ansatte ekstra stærkt for at opretholde den høje standard, som dit spisested er kendt for? I dette indlæg får du vores bedste tips til, hvordan du kan optimere og effektivisere din tid i køkkenet til gavn for både ansatte, kunder og forretningen som helhed.

 

Nogle spisesteder må løbe ekstra stærkt for at opretholde sine høje standarder. På sigt kan det dog både påvirke arbejdsglæden og kvaliteten af den mad, som serveres. Alternativet for at undgå dette kan være at finde tidsbesparende løsninger, der opretholder den samme høje standard som sædvanligt – både hvad angår smag, konsistens og duft.

 

Brug rådej – den nemme vej til godt brød

Der er noget særligt dragende over hjemmelavet bagværk. Duften af nybagt bagværk er næsten ikke til at modstå. Omvendt ved vi alle, at det kræver både ressourcer og tid at bage godt brød fra bunden, især hvis det er i store mængder.

Ved at bruge rådej kan du opnå det samme autentiske udtryk, som når du gør alt det hårde arbejde selv. Til gengæld sparer du både tid og kræfter, som du kan bruge på andre gøremål.

Med rådej kan du endda sætte dit eget personlige præg på bagværket, så det bliver præcis, som du ønsker. Brødets form, snit, topping og afbagning afhænger alene af dine præferencer:

  • Vælg mellem forskellige typer af dej bl.a. gulerodsdej, groft landbrød eller franskbrød – du kan også vælge at kombinere flere dejtyper.
  • Afprøv forskellige slags fyld såsom ost, skinke, spinat eller chokolade og rosiner.
  • Gør brug af forskellige forme, klippe- og fletteteknikker
  • Eksperimentér med spændende drys fx revet ost, krydderier, frø, kerner, kanelsukker, havregryn eller valnødder.

Med rådej kan du på den halve tid lave friskbagte rugbrød, rundstykker, tærter, focaccia, pizzaer, pølsehorn, baguettes, sandwichbrød, ostebrud, fladbrød eller andre typer af bagværk, som dine kunder elsker. Kun fantasien sætter grænser for, hvad du kan bage af vores rådej.

 

#2 Sælg sandwiches, der er smurte på forhånd – et sikkert valg

Sandwiches, der smurte på forhånd er en evig klassiker og samtidig et sikkert valg at tilbyde dine kunder. Vælger du det rette brød og fyld, kan dine sandwiches holde sig lækre adskillige timer på køl uden at blive kedelige og seje. Det betyder, at du kan klargøre dem fra morgenstunden eller i rolige stunder i løbet af dagen, så du er bedre forberedt til de travle tidsrum.

Husk blot, at ikke alle typer af brød og fyld bliver ved med at se indbydende ud. En god tommelfingerregel er, at forskårne tø-og-server sandwichbrød kan holde sig længe på køl, og holder samtidig godt på fyldet. En anden vigtig fordel ved denne type sandwichbrød er, at brødet ikke bliver sejt og slasket – selv når det opbevares på køl.

Vores forskårne tø-og-servér sandwichbrød fås i et hav af varianter og kan findes lige her:

Disse sandwichbrød holder sig godt på køl

3  matchende resultater
6837 Grovbolle (raadej)_komprimeret
6837

Grovbolle (rådej)

66 g / stk.
80320 Gulerodsbroed (raadej)_komprimeret
80320

Gulerodsbrød (rådej)

675 g / stk.
6839 Oeko. grovbolle raadej_komprimeret
6839

Økologisk grovbolle (rådej)

80 g / stk.
Loading...

Vil du have relevant inspiration direkte i indbakken?

Ja tak!

Få en prøvekasse, og find dine favoritter

Arbejder du professionelt med mad, og har du lyst til at opleve vores brød?

Vores prøvekasser giver dig mulighed for at bage, dufte og smage, inden du bestiller dine favoritter.

Se de prøvekasser, du kan vælge mellem, når du klikker på linket herunder.

Vi ser frem til at levere en prøvekasse med lækkert bake-off brød til dit professionelle køkken.

Bestil din prøvekasse her

Har du brug for hjælp?

Vi hjælper dig gerne med at løse enhver køkken-udfordring. Vores konsulenter har alle mange års erfaring i branchen i roller som blandt andet kantineleder, bager og kostvejleder. Derfor har de også personligt kendskab til de små og store udfordringer, du står overfor.

  • Uforpligtende
  • Nemt
  • Professionelt
Book en rådgiver