Hvis køkkenets elregning er løbet løbsk, og du ikke helt ved, hvordan du skruer ned for dit energiforbrug, så er du endt det rigtige sted. Her giver vi dig en række tips til at få en mere energirigtig køkkendrift.

Når kødgryderne simrer, brødene bages og risene koges, så bruger du energi. Faktisk en hel del. Det anslås, at landets professionelle køkkener står for 4 procent af det samlede energiforbrug i Danmark*. 

Du kan derfor sikre store besparelser ved at bruge ovne, kogeplader og opvaskere på en mere energirigtig måde. Det behøver ikke være svært, og det kræver kun få justeringer i din og dit personales køkkenadfærd at nedbringe energiforbruget.

Vi har samlet syv af de mest effektive og enkle tips her:

Infografik_-_Sådan_nedbringer_du_køkkenets_energiforbrug2

* Kilde: Energistyrelsen, 2019

Har du fokus på den grønne omstilling? Download mangasinet 'Grønne Løft', et  3-i-1 værktøj der hjælper dig igennem den grønne omstilling i dit køkken. Helt  gratis!

 

Mere inspiration til at effektivisere din energiforbrug?

Bliv inspireret af kantinechef, Jakob Olesen, der arbejder med  grøn & energi-rigtig drift af kantinerne hos Grundfos

Vores opgave er at udvikle svar og løsninger, der medvirker til at vi ikke driver rovdrift på klodens ressourcer – det tvinger os mad-mæssigt til at tænke på en ny måde”.

Læs hele interviewt med Jakob Olesen her.