Smukfest

Da Smukfest for 40 år siden afholdt den første festival, kom folk for musikken. Maden var kun til stede for at mætte. Sådan er det ikke længere. I takt med det øgede fokus på gastronomi er kravene til maden også steget.

Vi følger med resten af samfundet. Folk forventer kvalitet og valgmuligheder. Derfor har vi rigtig meget at byde på. 

Jakob Buchbjerg, madsmed på Smukfest

Kvalitet – også i store mængder

Smukfest samarbejder tæt med alle madstederne og bruger meget tid på at finde de bedste. Rammerne for, hvem der inviteres med på madsiden er ikke så faste, men det er derimod kravene til kvaliteten. 

”Hver bod skal kunne præsentere et gennemtænkt koncept. Måske er boden ikke ligefrem køn, men det gør ikke så meget, så længe der er en idé bag, og vi kan se, at hele ideen er en del af madstedets identitet.

Og så skal maden være go’! Og man skal kunne levere den gode kvalitet i de mængder, der kræves på en festival. Det nytter ikke noget, at man må melde udsolgt første dag og ikke kan få flere varer ind,” fortæller Jakob Buchbjerg.

 

Schulstad Bakery Solutions kan levere på både kravet om kvalitet og kvantitet –  se vores brede sortiment af burger-boller her.

 

Nye indslag, men burgere er altid et hit!

Smukfests madmotto er, at festivalen tilbyder ”Go’ mad med et tvist”. Udover den høje kvalitet, betyder det også, at du altid kan finde mad, der skiller sig ud. Sidste år var det bl.a. en bod med stegte insekter og en med restmad – dvs. mad tilberedt af overskudsmad fra dagligvarehandlen.

”Gæsterne elsker de nye indslag og de mange valgmuligheder, men når musikken spiller, sulten melder sig og tømmermændene trommer, er der altid ét måltid, der mere end noget andet hitter, og det er den gode, velsmagende burger,” fortæller Jakob Buchbjerg.  

 

Lækkerhed mellem to stykker godt brød

Som alt andet mad har også burgeren gennemgået en udvikling gennem årene på Smukfest. Der er forventninger til kvaliteten, og de er høje. ”Engang var det nok med en sesambolle, en bøf og noget iceberg. Nu forventer vores gæster, at en velsmagende festivalburger fx består af en sød amerikansk briochebolle, supergodt kød, go’ ost og en rigtig lækker hjemmerørt burgerdressing.

Det skal være lækkerhed pakket ind mellem to stykker godt brød! Og så forventer vores gæster, at burgerboderne også har en plantebaseret burger på menuen.”

 

Fremtidens mad på Smukfest

Hvordan ser fremtiden så ud på madsiden på Smukfest? Til det svarer Jakob Buchbjerg: ”Man kan kigge på, hvordan folk agerer, når de ikke er på festival.

De overordnede tendenser er de samme her, som resten af året. Gæsterne vil have mad med kvalitet, de tænker i højere grad bæredygtigt og en del efterspørger flere plantebaserede muligheder. Og på Smukfest får de det, de ønsker! Vi omstiller os hele tiden, så vi kan imødekomme vores gæsters sult efter den allerbedste festivaloplevelse.”

 

Vil du vide alt om burgeren anno 2020? Smagen, konsistensen og nye krav til de plantebaserede varianter.
Download 'ForBurgerLoversOnly'-magasinet - helt gratis.

 

Kan vi hjælpe dig ?

At vi lige nu ikke kan møde dig på messer eller besøge dit køkken, afholder os ikke fra at hjælpe. Vi står stadig klar med masser af gode råd og viden om aktuelle madtrends.

Book et uforpligtende skype- eller telefonmøde med en af vores konsulenter og få værdifuld sparring allerede i dag. 

distrikschefer2020