Efter Corona-nedlukningen må mange arbejdspladser lige nu klare sig med stærkt nedsat bemanding, og foodservice-branchen er desværre ingen undtagelse. Konsekvensen er, at du og dine ansatte må løbe ekstra stærkt, hvilket på sigt kan gå ud over både arbejdsglæden og kvaliteten af den mad du serverer. Den vej ønsker ingen at gå. 

Alternativet er at finde på tidsbesparende løsninger, der opretholder den samme høje standard som sædvanlig – både hvad angår smag, konsistens og duft, og i særdeleshed de skærpede hygiejnekrav.

I dette indlæg får du vores bedste tips til, hvordan du med det rette valg af brød kan optimere og effektivisere din tid i køkkenet til gavn for både ansatte, kunder og forretningen som helhed.

Brug rådej – den nemme vej til godt brød

Der er noget særligt dragende over hjemmelavet bagværk. Duften – ikke mindst - er næsten ikke til at modstå. Omvendt ved vi alle, at det kræver både ressourcer og tid at bage godt brød fra bunden, især hvis det er i store mængder.
Ved at bruge rådej kan du opnå det samme autentiske udtryk, som når du gør alt det hårde arbejde selv. Til gengæld sparer du både tid og kræfter, som du kan bruge på andre gøremål.

Du kan sågar sætte dit eget personlige præg på bagværket, så det bliver præcis, som du ønsker. Brødets form, snit, topping og afbagning afhænger alene af dine præferencer og din fantasi:

  • Vælg mellem gulerodsdej, groft landbrød og franskbrød eller kombinér flere dejtyper.
  • Afprøv forskellige slags fyld såsom ost, skinke, spinat - eller chokolade og rosiner.
  • Gør brug af forskellige forme og klippe/flette-teknikker
  • Eksperimentér med spændende drys såsom revet ost, krydderier, frø, kerner, kanelsukker, havregryn eller valnødder.

Med rådej kan du på den halve tid lave friskbagte rugbrød, rundstykker, tærter, focaccia, pizzaer, pølsehorn, baguettes, sandwichbrød, ostebrud, fladbrød og alle de andre typer bagværk, som dine kunder elsker. 

Download vores rådejsmagasin for at få inspiration og tips til at bage brød, der ser indbydende hjemmegjorte ud 👇

gif-raadej-ebog

Her finder du alle vores rådejsprodukter 👇

Rådej - den lette vej til friskbagt bagværk!
Download vores rådejs-magasin og få masser af tips til hvordan du kan sætte dit helt eget præg på dit brød.

 

#2 Sælg forsmurte sandwiches – den evigt populære klassiker

Forsmurte sandwiches er en evig klassiker, som danskerne til alle tider har været stor fan af.

Vælger du det rette brød og fyld, kan dine sandwiches holde sig lækre adskillige timer på køl uden at blive kedelige og seje. Det betyder, at du kan klargøre dem fra morgenstunden eller i rolige stunder i løbet af dagen, så du går forberedt ind i dagens travleste tidsrum omkring frokost og aftensmad. Hvem vil ikke gerne være på forkant?

Husk blot, at ikke alle typer brød og fyld bliver ved med at se indbydende ud. En god tommelfingerregel er, at forskårne tø-og-server sandwich-brød kan holde sig længe på køl, og holder godt på fyldet. En anden vigtig fordel ved denne type sandwich er, at brødet ikke bliver sejt og ”slasket” – selv når det opbevares på køl.

Vores forskårede tø-og-servér sandwichbrød fås i et hav af varianter og kan findes lige her:

Disse sandwichbrød holder sig godt på køl

 

Hygiejne, hygiejne, hygiejne !

På grund af den florerende corona-virus er køb af mad udefra mere end nogensinde før blevet en tillidssag. Hvis dine potentielle kunder tvivler på din hygiejnestandard, går de i en stor bue udenom. 

Forsmurte sandwiches har altid været en meget hygiejnisk serveringsform – især hvis du gør brug af de forskårede sandwichbrød.

Så udover at være tidsbesparende, passer sandwich godt ind ifht de skærpede hygiejnemæssige retningslinjer, fordi de kræver minimal kontakt og håndtering.

I dette blogpost har vi skrevet om hvad du kan gøre for at tydeliggøre dit fokus på hygiejne over for dine kunder.  

 

Kan vi hjælpe dig ?

At vi lige nu ikke kan møde dig på messer eller besøge dit køkken, afholder os ikke fra at hjælpe. Vi står stadig klar med masser af gode råd og viden om aktuelle madtrends.

Book et uforpligtende skype- eller telefonmøde med en af vores konsulenter og få værdifuld sparring allerede i dag. 

distrikschefer2020