3 min. læsetid

Sådan får du succes med brunch – selv i en krisetid

         

Hos Café K er de rigtig gode til brunch. Cafékæden har bevist, at når konceptet er knivskarpt, personalet dygtigt og råvarerne de bedste, kan man vækste med en rekordstor omsætning og tilmed åbne endnu en café anno 2020.
Café-ejer Søren Schack Hansen giver her sine bedste tips til at få succes med brunch.

På Café K’s fire caféer tilbydes brunch alle ugens dage, og det udgør i dag 45 % af den samlede omsætning.

Men hvad skaber sucessen? Ifølge caféejer Søren Schack Hansen bør du :

• have et klart koncept
• vælge kvalitet på dine råvarer
• kommunikere med dine kunder fx på Facebook
• udvikle din menu og følge med tiden
• prioritere at lære dit personale op
• hente inspiration hos de bedste
• vælge de bedste leverandører

 

> KONCEPTET
Lad gæsterne sammensætte deres egen brunch

På Café K er konceptet enkelt. Kunderne kan selv vælge mellem 11 små brunchretter på menukortet. "De sammensætter selv brunchen, og får dermed det, de allerbedst kan lide, og det er en succes.”

 

> RÅVARERNE
Tilbyd lidt, men godt

"Vi går aldrig på kompromis med kvaliteten. Vi slår fx 1200 æg ud hver dag og kunne ikke drømme om at bruge æg på dunk – det skal være friskt.

En anden hemmelighed bag den succesfulde brunch er ifølge Søren Schack Hansen det gode brød: ”Vores kunder spørger tit om vores brød er hjemmebag, fordi det ser så hjemmebagt ud. Vores grove Thor rustikt landbrød og Balder rustikt landbrød er stærke kundefavoritter. Det samme gælder vores solsikkerugbrød, som vi selv færdigbager. Her er tale om kvalitet til en rigtig god pris.

Thor rustik landbrød

Thor rustik landbrød

Varenr.: 4451

Dette rustikke brød er en klar kundefavorit både til morgen/brunch, frokost eller aftenkortet

Køb hos grossist
Balder rustik landbrød

Balder rustik landbrød

Varenr.: 4450

Det populære, lyse Balder landbrød er med dets rustikke ydre og milde smag et oplagt valg til enhver buffet.

Køb hos grossist
Solsikkerugbrød

Solsikkerugbrød

Varenr.: 80324

Solsikkerugbrødet er saftigt og fyldt med bl.a. rugkerner og solsikkefrø. Brødet er bagt med rugsurdej, hvilket giver den helt rigtige rugbrødssmag.

Køb hos grossist

> SOCIALE MEDIER
Hold kontakten med kunderne 

Café K kommunikerer løbende med kunderne via Facebook, også under Corona.
Da vi åbnede op igen efter forårets nedlukning, udloddede vi et gavekort på 1000 kroner til den første kunde, og det fik sat gang i kundestrømmen. I Aarhus annoncerede vi på Facebook med brunch til 4 kroner, da vi åbnede vores fjerde café. Det gav kø, fra vi åbnede til vi lukkede, og en masse aarhusianere fik prøvet os af og er siden blevet gode kunder,” fortæller Søren Schack Hansen.

Vil du have flere digitale tips? Kom godt i gang med Ja-tak tilbud, Klik & Hent eller Facebook annoncering i dit lokalområde

1140x400_Soren+CafeK

CaféK har STOR success med brunch

1140x400_Bonjour_mixkarton

De rustikke brødtyper er klare kundefavoritter

1140x400_smørcroissant

Minicroissanten er fast på menukortet

> PERSONALE
Sats på service

En anden vigtig vej til succes er ifølge Søren Schack Hansen et veloplagt og veluddannet personale.

Vores caféer ville ikke være de samme uden vores gode personale og den service, de giver vores kunder. Vi udvælger nøje vores unge mennesker, og sørger for at de bliver lært ordentligt op.

 

> INSPIRATION
Hold øje med de bedste

Brunchkonceptet udvikler sig hele tiden. ”Vi holder hele tiden øje med, hvad der rør sig hos dem, der gør det godt. I samspil med mine dygtige køkkenchefer, udvikler vi løbende menuen. Vi har altid kundefavoritten – vores lette og luftige tunmousse på menuen, klassikere som fx brunchpølser, røræg, bacon og lun leverpostej, og så kombinerer vi med andet – det kan fx være avokado, mini croissant med fyld eller belgiske vafler,” siger Søren Schack Hansen.

De seneste år er brunchen mange steder blevet mere rustik – fx er frugtsalaten gået fra at være skåret ud i små, fine tern til nu at være i rustikke stykker, og en frugt som avokadoen er blevet et must på menuen. Brunchen bliver således grønnere og med flere vegetarretter og grødtyper. 

 

Vil du også skabe en brunch-succes?

Vores fagkonsulenter står klar med både rådgivning og en gratis prøvekasse til dig, der gerne vil forny dit sortiment.

De har masser af relevant erfaring i bagagen - som tidligere kantineleder, bager, kok og kostvejleder kan de helt sikkert også rådgive dig om din forretning 👇

Bestil din gratis prøvekasse med MORGENBRØD

SBS-Distriktschefer-SH-1140x400px

 

Fakta om Cafe K 

Café K åbnede den første café i Randers i 2009, og siden har Søren Schack Hansen åbnet to caféer i Aarhus og en i Silkeborg.

Populære brød hos Café K

62301-2

Thor rustik landbrød

Varenr.: 4451

Dette rustikke brød er en klar kundefavorit både til morgen/brunch, frokost eller aftenkortet

Køb hos grossist
62300-1

Balder rustikt landbrød

Varenr.: 4450

Det populære, lyse Balder landbrød er med dets rustikke ydre og milde smag et oplagt valg til enhver buffet.

Køb hos grossist
221475-1

Solsikkerugbrød

Varenr.: 80324

Solsikkerugbrødet er saftigt og fyldt med bl.a. rugkerner og solsikkefrø. Brødet er bagt med rugsurdej, hvilket giver den helt rigtige rugbrødssmag.

Køb hos grossist