#1 Lav en ugeplan og del den med dine gæster

En ugeplan kan være et stærkt visuelt værktøj, der samtidig viser, at du gør dig umage med at skabe en kantinemenu, der er både varieret, indbydende og målrettet.

Med en ugeplan synliggør du overfor dine gæster, at du har lavet en menu, der tilgodeser alle - og i øvrigt også dit eget køkkenpersonale.

Hæng i øvrigt gerne ugeplanen op et central placeret sted i kantinen, så dine gæster ved, hvilke lækkerier de har i vente. 

Screenprint_menuplanNederst i dette blogindlæg kan du downloade din helt egen menu-skabelon 👇

 

#2 Server både mormormad og torsdags-tapas

Gør en dyd ud af at lave en menuplan, der er så varieret og favnende som muligt – og giv den gerne et humoristisk tvist. Du kan eksempelvis:

  • dedikere Mandage til Mormormad
  • tilbyde Tallerkenserveret Tirsdage
  • servere Overraskelser på Onsdage
  • gøre Torsdage til Tapasdage
  • byde på Fisk om Fredagen
Ovenstående eksempler viser, at du går op i at skabe variation og tænker i nye baner.

 

#3 Overrask dine kunder 

De fleste kan lide at blive overrasket, støde på en nyhed og glædes over det uforventede. Bare det at byde på en smagsprøve eller en smagstest, kan være med til at sætte snakken om mad og smag i gang omkring bordet. Det kan samtidig starte en både relevant og værdifuld dialog mellem kantinepersonale og gæster om smagspræferencer, forventninger og madglæde.

 

#4 Gør hver kantinedag spændende

Dine fleste gæster kommer i din kantine hver dag, hvilket betyder, at det let kan blive ensformigt. Det kan derfor være en god idé at sætte fokus på variation på serveringsfronten og i måden du præsenterer kantinemaden på.

Maden behøver ikke altid blive serveret som buffet. Servér fx. kantinemåltidet på en social måde, ved langborde, på planker til 10, på delefade eller lignende. 

 

Værs’go, her får du din egen menuskabelon

Vi har designet en menuskabelon, så du kan ramme plet med din kantine-ugeplan. I skabelonen kan du tilpasse dine menuer, så de passer præcis til din kantine.

Screenprint_menuplan