#1 Skab forventning

Forventningens glæde er den største. Så prøv at skabe interesse for maden ved at tale om den med beboerne og hænge indbydende beskrivelser og billeder op. Giv de småtspisende ældre noget at se frem til.

 

#2 Væk sanserne

Duften af hjemmelavet mad og hjemmebagt brød kan få tænderne til at løbe i vand hos de fleste. For mange ældre vil det samtidig bringe positive minder tilbage om en bedre tid, hvor de selv brillerede i køkkenet.

#3 Lav maden sammen

Inddrag gerne beboerne i madlavningen. Det kan vække minder, gøre maden til en positiv fælles oplevelse og skabe en stolthed omkring slutproduktet – den lækre hjemmelavede mad.

 

Hvis du mangler sød inspiration til, hvordan du kan gøre dine desserter endnu mere indbydende, så hent vores guide lige her.

 

#4 Giv valgmuligheder

Et godt menukort, en menutavle eller en god dialog kan sikre, at den småtspisende føler sig hørt og får det, han eller hun har lyst til. Mange steder er en ønskeseddel med menuforslag fra de småtspisende til køkkenet også en succes.

 

#5 Skab den bedste spisesituation

Nogle foretrækker at spise sammen, andre alene. For de fleste gælder det dog, at hjemlig hygge fremmer appetitten. Dæk flot op, tænd stearinlys og anret maden lækkert. Lav eventuelt mindre spisegrupper for at gøre det nemmere at hyggesnakke.

 

#6 Imødekom individuelle behov

Småtspisendes appetit følger sjældent et skema. Hvis en beboer bliver sulten midt om natten, så server det han eller hun har lyst til – uanset  om det suppe eller kakao med flødeskum. På den måde hjælper I den småtspisende med at forbinde spisning med noget positivt og lystpræget.

 

Lær at mestre rådejens mange muligheder for kreativ udfoldelse i vores ultimative rådejs-guide, som du finder lige her.