Infografik - Derfor skal du have mere økologisk mad på menuen-01


#1 Du serverer for verdensmestrene i økologi

Danskerne er vilde med økologi. Faktisk mere end nogen anden nation i hele verden. Den økologiske markedsandel i Danmark er steget fra 3,2 procent i 2005 til 11,5 procent i 2018, og mere end hver anden dansker handler nu økologisk hver uge*. Du kan derfor være temmelig sikker på, at mange af dine gæster er økologiske forbrugere. 

Det behøver hverken være besværligt eller dyrt at imødekomme kost-ønskerne fra de danske verdensmestre i økologi. For selvom mange stadig forbinder økologi med høje priser, kan det godt lade sig gøre at servere mere økologisk mad uden at sprænge budgettet. Du kan for eksempel nå langt med økologiske grøntsager, brød og mejeriprodukter, som alle har et prisniveau tæt på de konventionelle.

 

Vi har spækket e-bogen 'Grønne Løft' med praktisk viden og smagfuld inspiration til det bæredygtige køkken. Hent den her.

 

#2 Du kan få et anerkendt og velkendt spisemærke

Mere end 3.000 danske kantiner, restauranter og hoteller har allerede gjort sig fortjent til Det Økologiske Spisemærke. Og det er der en god grund til. For med en kendskabsgrad på hele 71 procent, orienterer danskerne sig i høj grad efter Det Økologiske Spisemærke.

Spisemærket er et statskontrolleret bevis på, at der satses på økologi i køkkenet. Du kan få bronze-versionen af spisemærket, når mindst 30 procent af dine indkøb er økologiske. Til gengæld får du et anerkendt og velkendt bevis på jeres øko-satsning, som du frit kan benytte til at vise dine gæster jeres bæredygtige køkkenprofil.

Her kan du ansøge om at bruge Det Økologiske Spisemærke.

500x150-DK-SBS-okologisk-spisemaerker

 

#3 Økologi kan styrke din forretning

Spørger dine gæster ofte ind til e-numre, farvestoffer og andre tilsætningsstoffer i maden? Eller går de meget op i bæredygtighed og dyrevelfærd? Så er en stor del af dit kundegrundlag formentlig økologiske forbrugere, og det efterlader et stort forretningspotentiale.

Mange økologiske forbrugere er nemlig villige til at betale mere for økologi. Det betyder, at du kan hæve omsætningen ved at tilbyde økologiske måltider. Samtidig giver det mulighed for, at flere gæster vælger at spise hos dig. Derfor kan økologi være med til at styrke din forretning.

 

Vi gør det nemt at servere økologisk

Hos Schulstad Bakery Solutions bakker vi op om den økologiske udvikling. Derfor tilbyder vi en række økologiske produkter – fra bake-off og færdigbagt rugbrød til rådej – til dig, der vil servere økologisk brød uden besvær. Se vores sortiment af økologiske brød.

 

 

Kilde: Landbrug & Fødevarer, 2019