Header_rugbr├©dssandwich_1140x400px

Populær rugbrødssandwich med avocado, rød skovsyre og spicy mandler

Header_spirendekerne_1140x400px-1

Kyllingesandwich med fermenteret hvidløgscreme, syltede rødløg, kørvel og krølsalat

Header_spread_greme_1140x400px

Inspiration til hjemmerørt spread: kimchi, fermenteret hvidløg, ramsløg, svampe eller mynte/garam masala

En hurtig Instagram-søgning på 'rugbrødssandwich' viser med al tydelighed, at netop denne type sandwich er populær.

Vi har talt med kostvejleder, Pia Løvgren, der samtidig arbejder som vores konsulent i København, om hvorfor rugbrødssandwichen er populær, og hvad du generelt kan gøre for at reducere kalorierne i dine sandwich uden at gå på kompromis med smagen:

 

Pia's fem vigtigste råd til dig der gerne vil tilbyde sandwich med færre kalorier:

#1 Vælg fuldkornsbrød, groft og fedtfattigt, gerne rugbrød. 

#2 Brug (hjemmelavet) salsa, chutney, ajvar eller hummus som dressing i stedet for mayo.

#3 Overvej om dit sandwich-brød har den rette størrelse i forhold til målgruppen.

#4 Fyld din sandwich med grove, fintsnittede grøntsager, fx spidskål. Så får du flere fibre og større mæthed.

#5 Brug fedtfattigt kød eller fisk, eller tilbyd byens bedste veggie sandwich.

 

Grove brødtyper og sundere fyld

"Når man skal tænke sandwich og sundhed skal man først og fremmest tænke i de grove brødtyper og det sunde fyld; grove grøntsager og spændende salater; quinoa, asparges, kartofler, ærteskud, spidskålssalat – alt sammen grønt, der giver sandwichen ekstra bid og smag,"uddyber Pia Løvgren.

Og glem endelig ikke den gode spread – gerne en hjemmerørt hummus, pesto, salsa, chutney eller ajvar. Sætter du ekstra spark på smagen på din spread, kan du tilmed roligt spare på mængden.

Sidst men ikke mindst skal man selvfølgelig vælge noget fedtfattigt kød eller fisk – eller bare de gode grøntsager til veggie-sandwichen. Når både brød og fyld er og ser sundt ud, vil det tiltrække den mere sundhedsbevidste forbruger" afslutter Pia Løvgren.

 

Husk at fortælle om alt det gode du gør - også på sociale medier

De sandwichsteder, som formår at fange den brede målgruppe, er gode til at kommunikere, om alt hvad de gør - både i butikken og på sociale medier.

Udover sundhedsaspektet gælder det også initiativer inden for bæredygtighed, madspild og økologi.

Når man som kunde ikke er i tvivl om, at personalet bag disken har en holdning til det de laver, så kommer de igen!

Pia Løvgren, kostvejleder og konsulent hos Schulstad Bakery Solutions

Vil du også sætte fokus på den gode sandwich?

Vores fagkonsulenter står klar med en gratis prøvekasse til dig, der gerne vil forny dit sandwich-sortiment.
De har samtidig masser af relevant erfaring i bagagen - som (tidligere) kantineleder, bager, kok og kostvejleder kan de helt sikkert også rådgive dig om din forretning 👇

Bestil din gratis sandwich-prøvekasse

distrikschefer2020