Som restauratør, kantineleder eller caféejer ved du sikkert allerede, at næsten 1/3 af alle fødevarer går til spilde*. Det har store konsekvenser for din forretning og for vores klode.

Heldigvis er der masser at gøre for at reducere mængden af spildte madvarer, og du er formentlig godt i gang allerede og eksperimenterer med smarte måder at genbruge fx gårsdagens madrester. 

En anden måde at arbejde med madspild på er ved at indlede et samarbejde med Too Good To Go, en gratis app der giver forbrugerne mulighed for at "redde kloden ét måltid ad gangen".

Vi samarbejder selv med Too Good To Go, og har her samlet vores bedste råd til dig, som overvejer at blive samarbejdspartner 👇.
NB: Artiklen er ikke sponsoreret af Too Good To Go, nedenstående afspejler udelukkende vores egne erfaringer .

 

Sådan fungerer Too Good To Go

Med Too Good To Go kan alle, der arbejder professionelt med mad, sælge deres overskudsmad til nedsat pris i stedet for at smide det hele i skraldespanden ved lukketid.

Dermed får du som forretningsdrivende værdi ud af din overskudsmad, kunderne får et billigt måltid, og begge parter bidrager til en mere bæredygtig klode.

Maden kan enten pakkes på forhånd i såkaldte 'lykkeposer' eller sælges som ”fyld-selv-bokse” afhængigt af, hvilken slags forretning der er tale om.

Eksempelvis vælger de fleste bagere at sælge færdigpakkede lykkeposer med dagens overskudsbrød og kager, hvorimod mange buffetrestauranter sælger ”fyld-selv-bokse”. Hvad du vælger, er helt op til dig.

TooGoodToGo_process_1

 

Derfor er det en go' idé for dig som forretningsdrivende

Der er mindst fire kontante grunde til at blive samarbejdspartner med Too Good To Go:

  • Du skaber profit ud af overskudsmad
    Hvad der før måtte budgetteres som tab, udgør nu en helt ny indtægtskilde.
  • Du får en bred eksponeringsmulighed
    App’en har ca. 1,9 millioner brugere i Danmark, som bare venter på at blive præsenteret for din forretning.

  • Du får flere faste kunder i biksen.
    Hele tre ud af fire brugere, der opdager et nyt spisested gennem app’en, vender tilbage igen og igen.

  • Du reducerer dit klimaaftryk
    For hvert reddet måltid bliver der i gennemsnit udledt 2,5 kg. mindre CO2 ud i naturen. 

Ca. 2.430 andre danske forretninger samarbejder allerede med Too Good To Go.

 

Kom godt i gang med app’en

På få minutter kan du blive fast forretningspartner med Too Good To Go.

Du kan blot tilmelde dig via dette link – og så er du faktisk i gang. Der er hverken kontrakt eller anden form for binding involveret, så du kan sagtens prøve det af i en periode og dernæst afslutte samarbejdet, hvis du ikke er tilfreds.

Når du har oprettet din forretning i app’en, kan du indtaste pris, afhentningstidspunkt og hvor mange lykkeposer eller ”bland-selv-bokse”, du vil sælge pr. dag.

Hvis du sælger lykkeposer, skal du huske at pakke dem, så de står klar på det angivne afhentningstidspunkt. Sælger du derimod ”bland-selv-bokse”, skal du have boksene klar (sammen med rigelige mængder håndsprit, særligt hvis du sælger buffetmad ✋).

 

Hvad koster det ?

For forbrugeren er det gratis at bruge appen til køb af overskudsmad. 

Som samarbejdspartner betaler du en kommission på 25% af hvert salg, der gennemføres i app'en. 

 

Vil du have flere råd til at undgå madspild?

Gå på opdagelse i vores opskrifts-univers, eller kontakt en af  vores fagkonsulenter. De står klar med masser af gode råd og viden om mad. 

Book et uforpligtende møde og få værdifuld sparring, når det passer dig. DU bestemmer, om I skal mødes fysisk eller holde et video/telefonmøde.

distrikschefer2020

 

 

 

*Kilde: FN: Food Wastage Footprint, 2018