'Nemme at arbejde med'

Der er stor efterspørgsel på bløde og saftige sandwichbrød, der kan bruges til forskellige serveringer. Netop denne egenskab har Rasmus Bundgaard hæftet sig meget ved i arbejdet med Soft Sandwich:

”Den bedste nyhed er, at det er meget fleksible brød, som kan bruges til både sandwich, burgere og panini. Brødene er lækre og bløde, men får en dejlig, sprød skorpe, hvis de lunes.

Derudover holder de den svampede og friske konsistens længe, hvilket jo er helt perfekt til sandwich."

 

'Noget for enhver smag'

Soft Sandwich findes i tre varianter; en lys, en mørk og en øko – hver især med forskellige egenskaber, så der er noget for enhver smag og fyld. Rasmus har testet de tre brød med forskelligt fyld og giver her sine bedste tip i forhold til smage:

”Den lyse Soft Sandwich er perfekt til det meste - lige fra den klassiske sandwich med kylling til den vegetariske med grillede grøntsager".

"Den mørke Soft Sandwich egner sig rigtig godt til fx røget fisk, men også til den lidt spicy sandwich, hvor sødmen i bollen er en god pendant til det stærke. Her oplever man også, hvordan malten skaber karakter, hvis bollen lunes eller ristes til panini".

"Og så er der den økologiske Soft Sandwich, som matcher stort set alle smage både i sandwich- og burgerserveringer. Den er god med fx lynstegt tun, hvid bønnespread, syltede rødløg, soyamarineret agurk, julesalat og brøndkarse".

 

Min egen favorit

Min egen personlige favorit er den lyse Soft Sandwich med sorte sesamfrø på toppen, fordi det er den, jeg kan bruge til allermest. Og så bidrager de sorte sesamfrø til det indbydende, rustikke look.

Rasmus Bundgaard's bedste sandwich råd:

1) Lav så meget som muligt fra bunden

At vælge det rette brød til sin sandwich er altafgørende for den gode spiseoplevelse.

"Det er super vigtigt at komponere smagssammensætninger, så brødet passer til fyldet – også visuelt, for vi spiser jo også med øjnene.

Vil du skabe en karakterfuld sandwich, skal du lave så meget som muligt fra bunden. Marinér og tilbered dit eget kød. Steg din egen kylling. Sylt dine egne grøntsager. Lav din egen mayo eller spread. Det kan gøres nemt, og det smager meget bedre". 

2) Husk umani-reglen fra hot dog'en

"Husk umami-reglen fra hot dog’en, når du skal lave en sandwich. Der skal være surt, sødt, salt og bittert. Alt for mange glemmer at smage maden til, før den serveres".

 

3) Gi’ en bid af det hele

Udover at matche brødet med det lækreste fyld har Rasmus også et par andre gode råd til den gode sandwichoplevelse:

”Du skal tænke på opbygningen. Læg salat i top og bund, så det indkapsler de våde ingredienser og beskytter bollen mod væde. Sandwichen skal komponeres, så du føler, at du får en bid af det hele i hver bid.

Husk at en sandwich, der skal spises on-the-go, ikke må overfyldes. Hellere få, gode og smagfulde råvarer end masser af ligegyldigt fyld.”

 

Min bedste sandwich-oplevelse😋

Hvis du efterspørger opskriften på den bedste sandwich, er rådet fra Rasmus : ”Keep it simple! Vælg gode råvarer. En simpel sandwich med de bedste råvarer kan være den allerbedste.

Tænk fx på en fransk jambon beurre-sandwich. Det er bare godt brød, smør og god skinke! Og dem sælges der 3 millioner af hver dag i Frankrig.

Den bedste sandwich, jeg selv har smagt, var super simpel. Det var friskbagt sandwichbrød med smør, comté-ost og en ordentlig håndfuld tyndskåret mortadella-pølse. Og så blev den indtaget, mens jeg kiggede op på Eiffeltårnet. Den er svær at glemme.

Jeg elsker virkelig sandwich og kan sagtens spise sandwich flere gange om ugen,” slutter Rasmus.

 

Gør som Rasmus Bundgaard, test vores nye 'Soft Sandwich' i dit eget køkken

Vores fagkonsulenter står klar med en gratis prøvekasse til dig, der gerne vil forny dit sandwich-sortiment.
De har samtidig masser af relevant erfaring i bagagen - som (tidligere) kantineleder, bager, kok og kostvejleder kan de helt sikkert også rådgive dig om din forretning 👇

Bestil din gratis sandwich-prøvekasse

distrikschefer2020