1 min. læsetid

Sandwiches med fyld fra alle verdenshjørner

     

Find inspiration i forskellige madkulturer, når du vælger fyld til dine sandwiches – og løft dit menukort til nye breddegrader. 

Vælg ingredienser og smagsæt, som når du sammensætter enhver anden ret: Skab balance mellem sødt, salt, surt, bittert og umami – og husk de gode kontraster f.eks. med cremede spreads og sprøde “toppings”. 

 Her får du inspiration til at fylde dine sandwiches med udgangspunkt i “det klassiske, danske køkken”, “det marokkanske køkken” og “det asiatiske køkken”. Vi giver dig naturligvis også et spændende bud på en ny, vegansk favorit til dit menukort. 

Rug-surdej sandwich rug-kartoffel2

Kartoffelmad i Rugstykke 

Med ramsløgspesto, karse, løvstikke-mayo og sprøde løg. 

Fyldet er inspireret af en traditionel kartoffelmad. Når de første, nye kartofler kommer, skal de blot simre med masser af salt og løvstikke i et par minutter og derefter hvile i vandet til de har et lille bid. Undgå at sætte kartoflerne på køl, og skær dem først i skiver, når du skal bruge dem. 

Det øvrige fyld er klassisk for en kartoffelmad, hvor alle elementerne fremhæver kartoflernes smag: Den krydrede ramsløgspesto spiller godt sammen med løvstikke-mayonnaisen med en kant af karse. De friske, stegte løg og den puffede quinoa giver det sprøde element til sandwichen.   

 

Rug-surdej sandwich 2-serveringer

Marokkansk Merguez-sandwich 

Grillet marokansk Merguez-pølse med grillet sitav løg, granatæble og yoghurt med mynte og spicy chilisauce.  

Denne sandwich er inspireret af det mellemøstlige køkken, hvor den grillede, marokkanske Merguez-pølse er skåret i skiver og serveret, mens den stadig er lun.  

Løget grilles uden fedtstof på panden, til det er helt mørt og branket. Derefter skæres det i tynde skiver. Løget fremhæver den grillede smag i Merguez-pølsen, mens blandingen af yoghurt med mynte og spicy chilisauce runder sandwich af. Top fyldet med granatæblekerner, som fyldets sprøde element.  


Rug-surdej sandwich ribben2 

Bahn Mi-inspireret sandwich med ribbensteg  

Ribbensteg stegt med Five Spice, koriander, ingefær-mayo, hoisin og saltristede peanuts.  

Sandwichen er inspireret af den vietnamesiske Bahn Mi-sandwich.  

Ribbenstegen er marineret med Five Spice og pakket ind i salt, langtidsstegt ved lav temperatur og grilles af til sidst. Teknikken er den samme, man bruger i det kinesiske køkken.   

Sandwichen bliver smurt med ingefær-mayo, som er lavet af friskpresset ingefærjuice.  

Gulerødder og daikon (kinaradisse) syltes i riseddike. Denne sandwich er uden salat, da der skal masser af koriander i. Frisk skåret rød chili giver det sidste kick til sandwichen.   

 

Rug-surdej sandwich rug-surdej-frokost

Vegansk sandwich med røget gulerod  

Røget gulerod med rævesauce, flødeost, dild, citron og rødløg. 

Sandwichen er vegansk og inspireret af den klassiske røget laks med rævesauce, rødløg og dild.  

Guleroden er røget og derefter pakket ind i noritang og saltbagt. Teknikken gør, at guleroden bliver helt mør og får konsistens som røget laks! Brug det tilbehør, du normalt ville vælge til en sandwich med røget laks.   

 

Rug-surdej sandwich line skrå 

Caesar-sandwich 

Med kylling, bacon og croutons. Her får du et eksempel på en simpel sandwich med gode råvarer. Hele kyllinger er kogt i en lage af bacon, parmesanskorper og ansjoser. Blandingen af brystkød og lår giver en god smag og struktur. Bacon er tørsaltet (vælg et kødfuldt stykke bacon med masser af smag til din sandwich).   

Rug-surdej sandwich surdej

Asian Style Sandwich med kylling i teriyaki 

Kylling i teriyaki med fermenteret kimchi, mango og gomadressing.  

Bagt kylling i teriyaki, plukket i stykker og marineret i teriyaki. Fermenteret kimchi giver sandwichen masser af kraft og den søde mango og edamamebønnerne giver kontrast til de kraftige smage.  

Sandwichen er smurt med gomadressing med masser af ristet sesam.    

Rug-surdej sandwich rug_1500x1500

Rugstykke med drys

Varenr.: 218018

Rustikt stenovnsbagt rugstykke bagt med rugflager, hørfrø og solsikkekerner. Brødet har en mørk sprød skorpe med et varieret drys. Krummen er mørk og saftig med kerner og har en mild smag samt noter af malt. Produktet er bagt i Danmark.

Køb hos grossist
Rug-surdej sandwich arkitektur_1500x1500

Surdejsstykke

Varenr.: 218019

Et velsmagende rustikt surdejsstykke med let, åben krumme og en gylden farvetone. Brødet har en karakteristisk smag af surdej tilført en svagt ristet note og sprød skorpe. Bagt i stenovn med durumhvedemel samt flydende signatursurdej. Produktet er bagt i Danmark.

Køb hos grossist
SCHULSTAD_014_1500x1500

Soft Sandwich - Mørk

Varenr.: 216821

Et lækkert, rustikt udseende hvor både krumme og skorpe har en blød, saftig karakter og kort bid. Skorpen har en ristet duft, mens krummen har en åben poring og luftig konsistens. Produktet er bagt i Danmark.

Køb hos grossist
SCHULSTAD_010_1500x1500

Soft Sandwich - Lys

Varenr.: 216820

Krumme og skorpe har en let og blød karakter med kort bid, hvilket gør den let at spise, bevarer friskhed og kvalitet efter tilberedning. Smagen er mild, afrundet og en anelse sød med nøddeagtige noter fra de sorte sesamfrø og et lækkert, rustikt udseende. Produktet er bagt i Danmark.

Køb hos grossist
SBS-cafebollel-1080x1080-Sandwich

Surdejs Cafébolle

Varenr.: 50150083

En cafébolle med et rustikt udseende. Bollen er bagt på stenovn af hvedemel, rugmel og durum samt vores egen signatur-surdej sammensat af tre forskellige surdejskulturer. Cafébollen er desuden bagt i Danmark og er forskåren for nem håndtering.

Køb hos grossist
200832 Mørk sub sandwich_1-1

Mørk Sub med drys

Varenr.: 200832

De mørke SUB's har en tæt blød krumme, en blød skorpe og et kort bid. Brødets størrelse og stuktur gør sandwichen nem at holde om og let at spise. Brødets stuktur er med til at bevare sandwichfyldets friskhed og smag. Brødet er forskåret og drysset med solsikke-, sesam-, hørfrø og havregryn.

Køb hos grossist
200833 Økologisk sub screen_1-1

Økologisk Sub med drys

Varenr.: 200833

De økologiske subs har en tæt blød krumme, blød skorpe og kort bid, hvilket sikrer den gode spiseoplevelse. Brødets størrelse og stuktur gør sandwichen nem at holde om og let at spise. Brødets stuktur er med til at bevare sandwichfyldets friskhed og sikrer kvaliteten af den færdigsmurte sandwich. Den økologiske sub er forskåret og drysset med græskarkerner og havregryn.

Køb hos grossist

Har du brug for rådgivning - eller en smagsprøve?

Vores fagkonsulenter står altid klar til at hjælpe dig med at forbedre din forretning - og de tager gerne en smagsprøve med.

De har masser af relevant erfaring i bagagen - som tidligere kantineleder, bager, kok og kostvejleder kan de helt sikkert også rådgive dig om din forretning 👇

Book et uforpligtende møde med en af vores konsulenter og få professionel sparring allerede i dag. 

SBS-Distriktschefer-SH-1140x400px-1